-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce1
-
Celkový čas25 min
Pečená dýně s vejcem a bylinkami
Pečená dýně s vejcem a bylinkami je rychlý tip k večeři, když nestíháte a chcete si dát vyvážené a lehké jídlo v jednom. Jelikož je dobré jídlo připravit před konzumací a neohřívat jej, tak veškeré suroviny uvedené v receptu jsou na 1 porci.
Suroviny k přípravě pečené dýně s vejcem
- dýně Hokkaidó – čerstvá nebo mražená, záleží na sezóně
- česnek – můžete vynechat pokud jej nemusíte
- med – nevynechat!
- bylinky – můžete použít bylinkovou sůl nebo vaše oblíbené bylinky
- sůl & pepř – na dochucení
- vejce – vynikající zdroj bílkovin
- olej – použijte ideálně olivový
Pokud máte přebytek dýně, tak můžete vyzkoušet naše vynikající dýňové rizoto se sýrem.
Ingredients
Directions
Dýni důkladně omyjte, rozkrojte a vydlabejte všechna semínka. Slupku nechte, po pár minutách změkne a navíc obsahuje vitamíny.
Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj kostky dýně. Zakápněte olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a ochuťte solí a pepřem (pokud máte bylinkovou sůl, tak ji použijte). Troubu předehřejte na 180 stupňů a poté dejte dýni péct na 20-25 minutek za občasného promíchání. Ke konci přidejte lžičku medu, nasekané bylinky a lžičku octa.
Conclusion
Zvlášť na nepřilnavé pánvi a trošce oleje připravte volské oko, které nezapomeňte osolit a opepřit. Servírujte s pečenou dýní.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Pečená dýně s vejcem a bylinkami
Ingredients
Follow The Directions
Dýni důkladně omyjte, rozkrojte a vydlabejte všechna semínka. Slupku nechte, po pár minutách změkne a navíc obsahuje vitamíny.
Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj kostky dýně. Zakápněte olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a ochuťte solí a pepřem (pokud máte bylinkovou sůl, tak ji použijte). Troubu předehřejte na 180 stupňů a poté dejte dýni péct na 20-25 minutek za občasného promíchání. Ke konci přidejte lžičku medu, nasekané bylinky a lžičku octa.
Leave a Review